Medewerkers

Het team is de dragende kracht achter elke kuurweek.

Dit is ons team! Klik en bekijk de profielen van ieder teamlid!

Agnes Kantoormedewerker
Albert Behandelaar, onderhoudsmedewerker
Annemarie Hoofd keuken en schoonmaakteam
Dorine Behandelaar
Eleonora Kuurbegeleider, behandelaar
Elly Kuurbegeleider
Heidi Kuurbegeleider
Inya Kuurbegeleider, behandelaar
Lena Kuurbegeleider, behandelaar
Linda Schoonmaakmedewerker
Margo Behandelaar, tuinvrouw
Maria Winkelmedewerker
Marianne Kuurbegeleider
Marie-Elise Behandelaar
Marja Keukenmedewerker, bloemenvrouw
Marjorie Kuurbegeleider
Nel Behandelaar
Nicole Kuurbegeleider
Peter Kuurbegeleider
Thea Kuurbegeleider
Simen Onderhoudsmedewerker

  

  

 

Agnes

 

  Agnes nieuw

  

Naam: Agnes

Functie: kantoormedewerker/behandelaar

Specialisatie: kantoor

Profiel: Sinds 2004 werk ik bij de Schouw. Als kantoormedewerker beantwoord ik vragen via de telefoon en mail, doe de planning van de behandelingen en verzorg daarnaast nog een heel aantal back office taken.

 

 

Albert

 

Albert new

Naam: Albert

Specialisatie: massage/ vierhandsmassage.

Profiel: Masseren en creëren komen bij mij vanuit het hart! Mijn passie gaat uit naar energetische, holistische massage gecombineerd met ademwerk. Ook werk ik met hout en allerlei andere materialen en daar maak ik De Schouw mooi mee. Mijn creaties zijn overal terug te zien in de De Schouw.

 

 

Annemarie

  

 nw Annemarie

 

Naam: Annemarie

Functie: hoofd keuken en schoonmaakteam

 

 

Dorine

 

  

Naam: Dorine

Functies: behandelaar, vertrouwenspersoon en aanspreekpunt voor het personeel.

Specialisatie: Beweging van de energie van het lichaam ( lijfwerk/dans/tantra/familie-opstellingen)/ adem/ stilte/ de natuur/ darmbehandelingen/ massage.

Profiel:  Rust, ont-spanning en aandacht voor jezelf. Anders dan de stress van alledag, los van het patroon en/of  verwachting, het verhaal en de pijn,  ruimte in jezelf  creëren en ervaren. Op verhelderende en vernieuwende wijze ervaringen op doen als mens, in diepe verbinding met jezelf, de ander en alles  om je heen. Je levensenergie op jouw eigen wijze tot in essentie (weer) voelen stromen om  vrijheid, lichtheid, waarheid, liefde, ….  te ervaren. Het nieuwe , misschien onbekende daarin, kan heel verrassend, verrijkend en inspirerend zijn! 

Mijn persoonlijke ontwikkeling en ervaringen in het  leven kleuren mij als kuurbegeleider. Ik voel mijn passie voor het werk, verbonden met hart en ziel. Ik word blij als mensen weer dieper ademen, stralen, hun levensenergie stroomt en in contact komen met zichzelf: kwetsbaar, krachtig.

Als vertrouwenspersoon en aanspreekpunt wil ik er zijn wanneer dat nodig is voor de, liefdevolle en breed gekwalificeerde, mensen van de Schouw. Integriteit, vertrouwen, respect, waarheid in liefde zijn voor mij ankerpunten.

Website

 

 

Eleonora

 

 

Naam: Eleonora

Functie: kuurbegeleider, behandelaar

Specialisatie: dansexpressie, stembevrijding, mindfulness, energetische healing, holistische massage, vierhandsmassage

Profiel: ‘Leven vanuit je Bron’… ‘Leven vanuit ZIJN’… Je overgeven aan je eigen levensstroom vanuit de ruimte, de stilte, de muziek, de dans die IN en DOOR jou leeft... Voor mij is dat een levenspad dat maar door blijft gaan; wat zich telkens verdiept. Graag ga ik met jou als kuurgast op onderzoek naar jouw ‘bron’; jouw natuurlijke manier van zijn, jouw levensstroom. Vreugde!

 

Elly

 

 

 Naam: Elly

Functies: kuurbegeleider, behandelaar

 Specialisatie: massage/ energetische healing/ klysma’s/ pakkingen/ Klank en Beweging/ Mantrazang/ Meditatie en Visualisatie/ Oude Mythen en Verhalen vertellen/ De Natuur als mogelijkheid om jezelf te zien, te helen/ Wandelen/ Voeding.

Profiel: ‘You touch the dream within my Soul’. Dit is waar het mij om gaat. Dit is wat ik vaak ervaar in verbinding met de ander, tijdens een behandeling, een groepssessie, bij stiltes of  ‘gewoon’ in de wandelgangen. Dat je (weer) in contact komt met je essentie en je zelfgenezend vermogen. Ik wil graag momenten van rust (mindfulness) en bezinning creëren. Ik wil je handreikingen bieden om spirituele ervaringen te integreren in je dagelijks leven, en zo je ziel te voeden. Én ik vind het fijn mijn speelsheid en humor met je delen.

Website

 

 

Heidi

 

 

  

Naam: Heidi

Functies: kuurbegeleider

Specialisatie: natuurgeneeskundige/ begeleiding sportvasten

Profiel: Vasten of detoxen is voor mij een weg van helder worden, zowel lichamelijk, geestelijk als spiritueel. Het is een tijd van onthouden van vast voedsel en andere prikkels, waardoor lichaam, geest en ziel de ruimte krijgen. Ruimte voor opruimen van dat wat in de weg zit, ruimte scheppen voor datgene dat gezien, gehoord, gevoeld, beleefd wil worden. Fantastisch om in dit proces te mogen ondersteunen, even mee te lopen, een helpende hand te bieden. Heerlijk om het leven te voelen, te lachen, te huilen, te mijmeren, te verwonderen en te ervaren dat je heel bent. 

 

 

Inya

 

 

Naam: Inya

Functies: kuurbegeleider, behandelaar

Specialisatie: tantrasessies/ ademsessies. In de kuurweken  die ik begeleid ligt de aandacht in eerste instantie op de rust, ontspanning en ruimte.  Van daar uit kan energie weer gaan stromen. Mijn passie ligt in tantra en sjamanisme. Voor verdieping/inspiratie geef ik één op één sessies in tantra en adem (de behandeling Adem-Ruimte, in het warme bad).

Profiel: Mijn enthousiasme ligt in het mensen mogen begeleiden op hun pad waardoor ze steeds meer bewust mogen gaan leven. Ik nodig je uit om van binnenuit te openen en van daaruit, vanuit essentie, uitbundig naar buiten te gaan stromen. Dit is de tijd om jouw trilling te verhogen en je leven bewust te leven.

Ik voel mij met hart en ziel verbonden met alles wat ik vanuit mijn vrouwelijkheid mag geven en ontvangen. Het is mijn diepste wens om in verbondenheid samen te zijn, voorbij maskers en geheimen, naar openheid en zuiverheid.

Website

 

 

Lena

 

 

  

Naam: Lena

Functies: kuurbegeleider, yogadocente en behandelaar

Specialisatie: träger, hartcoherentie, procesgerichte- en buikmassage, kundalini healing en yoga.

Profiel: Ik ben blij met deze fantastische baan! Als gepassioneerd yogadocente vind ik het heerlijk om je mee te nemen in het lichaam. Steeds een laagje dieper naar binnen daar waar het al ruim en vrij is. Ik hou van een speelse aanpak met diepgang. Ook neem ik je graag mee in een ademritueel wat de kundalini energie wakker maakt en je het gevoel geeft dat je Leeft! Welkom is mijn favoriete woord.

Website 

 

 

Linda

 

linda

 

Naam: Linda

Functie: schoonmaakmedewerker

 

 

Margo

 

Margo

 

Naam: Margo

Functie: behandelaar, stand-by kuurbegeleider, tuinvrouw, daarnaast geef ik lezingen en sta op beurzen om mijn enthousiasme uit te dragen.

Specialisatie: ik geef diverse behandelingen, maar mijn specialisaties bij De Schouw zijn individuele voedingsadviezen, Biofotonen therapie en algehele Body-check.

Profiel: In de warmere helft van het jaar onderhoud ik de tuin met veel plezier. De prachtige kruidentuin, waaruit volop wordt geplukt voor de sapjes en voor de theeën, is mijn favoriet. Tijdens de andere helft leef ik mijn creativiteit uit binnen het gebouw zodat dit nóg mooier kan worden. Het is fijn om deze plek, De Schouw, te delen met zoveel verschillende mensen zodat we samen Thuis kunnen zijn op deze Aarde.

 

 

 Maria

 

 

Naam: Maria

Functie: medewerker inkoop/verkoop

Profiel: Ik ben ruim 10 jaar werkzaam in het kuuroord als medewerkster inkoop/verkoop, zowel voor de winkel, personeel als kuurgasten. Ik ben met name te vinden in de winkel of op kantoor. Aan het eind van de kuurweek kun je bij mij de behandelingen en boodschappen afrekenen en kan ik je informatie geven over de opbouw na het vasten en de producten die wij in de winkel verkopen. 

Marianne

 

 

 

Naam: Marianne

Functie: kuurbegeleider/ yogadocente/ behandelaar

Specialisatie: yoga/ dans/ Innerlijk Schouwen (een transformerende coaching via meditatie en visualisatie)/ kunstzinnige expressie/ massages/ In Levende Lijve

Profiel: Ik ben al jaren verbonden aan de Schouw en werk er nog altijd met veel plezier en passie vanuit diverse rollen. Als kuurbegeleider geef ik op creatieve wijze invulling in de weken en weekenden dat ik intern ben. Wekelijks geef ik yogales en diverse behandelingen, waaronder  massages, Innerlijk Schouwen en In levende Lijve.

Ik hou ervan om mensen naar binnen, naar het hart te begeleiden door eerst vanuit veiligheid diep te kunnen ontspannen. Vanuit diepe ontspanning kan weer nieuwe inspiratie komen, die vraagt om zelfexpressie. De zachte kracht van liefde, die we zijn, help ik graag te herinneren en te ervaren. Opdat een ieder steeds meer vanuit zijn authentieke Zelf kan leven en in alle vrijheid tot uiting mag komen. 

Website

 

 

Marie-Elise

 

 

 Naam: Marie-Elise

Functie: behandelaar

Specialisatie: massage-sessie/ energetische healing/ voetreflextherapie/ klysma's & colon-hydro-therapie.

Profiel: De behandelingen zijn gericht op de heelheid die al-tijd is. Jou volledig alle ruimte gevend, in 'n bedding waar niets moet, niets hoeft en ieder moment ruimte is voor wat zich aandient. Een uitnodiging in totale openheid en vrijheid voorbij tijd en ruimte.

Wat is openbaart zich onophoudelijk…

De waarheid in jou groetend.

 

 

Marja

 

 

 Naam: Marja

Functie: keukenmedeweker & bloemenvrouw

Profiel: Mijn naam is Marja. Ik ben op woensdag, donderdag en vrijdag te vinden in de keuken, waar ik al sinds 10 jaar met veel plezier sapjes en theetjes bereid, en allerlei verdere keuken-werkzaamheden verricht. Zo probeer ik mijn bijdrage te leveren aan een zo fijn mogelijke vastenkuur, en prettig verblijf in de Schouw, voor al onze gasten.

 

 

Marjorie

  

   

 

Naam: Marjorie

Functie: Kuurbegeleider/ behandelaar

Specialisatie: Mindfulness/ meditatie/ stilte/ behandeling Adem-Ruimte

Profiel: Wat mij telkens raakt bij De Schouw is dat vasten, in combinatie met tijd en aandacht voor jezelf, bij al onze gasten zoveel in beweging brengt.

Mijn inspiratie komt voor een groot deel uit de Mindfulness, The Work van Byron Katie, lichaamsbewustzijn, meditatie,  stilte, ruimte bieden.  Aandachtig zijn bij wat er is en aanvaarden wat er is. Bewust worden van de gedachten die er zijn. Bewust worden van de ruimte en het licht. Openen. Zodat er verandering kan ontstaan.

‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in…’

Website

 

 

Nel

  

Nel nw

 

Naam: Nel

Functie: behandelaar/ inval kuurbegeleider

Profiel: Werken bij de Schouw betekent veel voor me. Ik ben heel dankbaar dat ik deel uit mag maken van dit bijzondere team waarmee we iedere week weer wonderen verrichten. Ik kan erg genieten van het “openbloeien” van onze gasten.

Mijn inspiratie haal ik uit een gedeelte van een tekst van Marianne Williamson. Nelson Mandela sprak deze tekst uit bij zijn inauguratierede in 1994:

“Wij zijn geboren om het licht dat in ons is naar buiten te brengen. Als wij ons licht laten schijnen, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch anderen.”

 

  

Nicole

  

Naam: Nicole

Functie: kuurbegeleider/ behandelaar

Specialisatie: natuurgeneeskundige

Profiel: Als natuurgeneeskundig therapeut voer ik praktijk in Eemnes (Utrecht). Ik heb jarenlange ervaring met het begeleiden van vastenkuren en detox in het algemeen.

Zelf vast ik regelmatig. Het is een periode waarin ik de buitenwereld ‘daar’ laat en de weg naar binnen volg. Het helpt me om mijn huidige leven onder de loep te leggen, om mijn gemis te ervaren en de weg vrij te maken om mijn verlangen te volgen.

Zo kwam het dat ik in 2012 mijn verlangen voelde om mijn liefde voor het werken met mensen, mijn professionaliteit en toewijding in te bedden in een groter geheel. Dat is voor mij De Schouw, een práchtige locatie gevuld met hartelijke en vakkundige collega’s. Een plek die van alle gemakken is voorzien en waar gasten op eigen wijze door hun vastenperiode doorgaan.

Met persoonlijke aandacht en gedegen vakkennis sluit ik me aan bij het team van De Schouw en ben ik toegewijd aan het proces.

Website

 

Peter

 

 

Naam: Peter

Functie: kuurbegeleider, behandelaar

Specialisatie: ademsessies/ hart-coherentie

Profiel: Na bijna 30 jaar voelt het eigenlijk niet meer zo, dat ik kuurleider ben. Ik ben vooral Peter met al mijn inspiratie, stilte en lachen dat ik in mij heb. Als het zo kan zijn, dan is het goed. Dan is alles in flow en natuurlijk. Vrij te zijn, samen met collega’s en met gasten, is zo heerlijk. Dan kan er gedanst worden, dan kan er naar elkaar geluisterd worden, dan kunnen we elkaars diepte ervaren.

De adem is de motor in mijn leven en in mijn werk. Heerlijk is het om mensen diep in zichZelf te brengen met de juiste ademhaling in combinatie met de meest prachtige muziek. Wat ’n zegen om zo te kunnen leven en werken. Wat een inspiratie iedere week weer. Een diep dank je wel voor ieders Aanwezigheid.

Website 

 

 

Simen

 

SimenNaam: Simen

Functie: Onderhoudsmedewerker

Profiel: Geen klus is mij te veel. Ik ben de rechterhand van Albert.

 

 

Thea

  

 Thea nw

  

Naam: Thea

Functie: kuurbegeleider, behandelaar

Specialisatie: natuurgeneeskundige/ massage/ voetreflexbehandelingen/ familie-systemisch werk/ stilte

Profiel: De Schouw is voor mij een helende plek om te mogen werken. Volledig aanwezig zijn heeft mijn aandacht. Vanuit aardsheid én spiritualiteit elkaar ontmoeten met respect en mededogen.

De diversiteit die een kuurweek biedt verrijkt me. Gesprekken, natuurgeneeskundig advies, begeleiden van groepsactiviteiten, massages, voetreflexbehandelingen, familie- systemisch werk en alles wat bijdraagt om gezamenlijk van moment naar moment te beleven.  Mijn inspiratie wordt o.a. gevoed door de natuur en door datgene wat zich aandient in relatie met de gasten en het team. Stilte creëren, stilte beleven, stilvallen vanuit verwondering is een geschenk dat ik graag meegeef.

Website